Hudstyrkende tomatpasta
Beskytter huden mod solen, styrker immunforsvaret, er antiinflammatorisk og smager rigtig godt. Kan bruges i dressinger og som sauce. Spis 2+ tsk. om dagen.
Tomater indeholder meget lycopen, der er en kraftfuld antioxidant, som fornyligt blevet er påvist at kunne beskytte mod solskader og menes at spille en rolle i forebyggelse af kræft og hjerte-karsygdomme. Kogte tomater og tomatprodukter som pasta og sauce, gør lycopen mere biotilgængeligt end rå tomater.
Antioxidanterne i rosmarin hjælper med at forhindre skader på huden og styrker hudstrukturen ved at neutralisere frie radikaler. Frie radikaler skader støttestrukturen i huden, hvilket fører til rynker og slaphed. Denne smagsstærke urt er en god kilde til jern, calcium og vitamin B6, der understøtter et sundt kollagen niveau. Rosmarin er også en rig kilde til mangan, et mineral, der hjælper med at minimere rynker og beskytte huden mod skader.
- Forberedelsestid: 5 min.
- Tilberedning: 40 min.
- Total tid: 45 min.
- Færdig mængde: 1,5 dl
Ingredienser:
- 6 modne tomater
- 2 dl vand
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret rosmarin
- ½ økologisk grønsagsbouillonterning
- 1 tsk. kokosolie
Opskrift:
- Skær et kryds i bunden af tomaterne og læg dem i en gryde.
- Kog 1 liter vand i elkedlen og hæld over tomaterne. Dæk gryden med låg og lad stå et par minutter og flå derefter tomater
- Skær tomaterne i halve
- Put alle ingredienserne i en gryde
- Varm op til kogepunkter og lad simre i 30 minutter (indtil rosmarinen er mør)
- Blend med stavblender
Kan opbevares i en tætlukket beholder i køleskab i 3-4 dage.