Tomaters hemmelige skønhedsingrediens

Lycopen er det caroten, der giver planter deres røde farve, og har kæmpe skønheds- og helbredsmæssige egenskaber bl.a.:

  • Er en kraftig antioxidant.

  • Øger hudens procollagenniveau. Procollagen er et molekyle, der giver huden struktur og elasticitet. Manglende procollagen ælder huden.

  • Beskytter huden mod solskader – mindsker rødmen fra UVB-stråler.

  • Beskytter generelt mod celleskader, og forbedrer cellernes kommunikation, energi og arbejde.

  • Forebygger flere af de hormonelle kræftformer i især prostata, tyktarm, livmoderhals, lunge og bryst.

  • Kan bremse nogle kræftsvulsters vækst især i samarbejde med alfa-tocoferol (E-vitamin).

  • Beskytter mod hjerte-karsygdomme.

  • Nogle undersøgelser med fugle har vist, at lycopen også øger kroppens varmetolerance.

Fødevarer rige på lycopen:

  • tomater

  • guava-frugt

  • vandmeloner

  • papaya

  • grape

  • søde røde pebre

  • asparges

  • rødkål

  • mango

  • gulerødder

Sådan optager man bedst og mest naturligt Lycopen.

Lycopen er fedtopløseligt, fungerer mest effektivt i samarbejde med E-vitamin og optages bedst i kroppen i forarbejdet tilstand.

En af de bedste kilder til lycopen findes i tomater, med den lille hage at lycopen i rå tomater er bundet til ufordøjelige fibre. Derfor optages lycopen bedst i kroppen fra forarbejdede eller fermenterede tomater, hvor plantecellerne er nedbrudt og lycopen frigivet. Da Lycopen desuden er fedtopløseligt og glad for E-vitamin, så spis tomaterne sammen med lidt af den E-vitaminrige ekstra jomfruolivenolie for optimal effekt og beskyttelse.

100 g. / 1 dl. tomatpasta om dagen giver store helbredsmæssige fordele.

Opskrift på tomatpasta

Opskrift på fermenteret tomatsalsa


Forrige
Forrige

Hvorfor magnesiummangel kan være dit største sundhedsproblem

Næste
Næste

Sådan dyrker du solen på en sikker måde, og får det nødvendige D-vitamin uden at skade huden