Energi- og immunstyrkende nøddebarer

immunbar.JPG

Immunboostende nøddebarer med mynte-twist

Jeg arbejder på at få fyldt lidt sunde svampe ind i kroppen i øjeblikket for ligesom at kickstarte efteråret, energien og immunforsvaret. Disse lækre barer er én måde at få dem ind på.  Jeg har lavet lidt lækre lune svampedrikke også som fx. Golden Milk Shroom, Shroom kakaoshake og Shroom Chai.

Disse veganske nøddebarer smager vildt godt, synes jeg, og det synes de, jeg har budt dem til også. Derudover er de ret mættende, og en god lille snack til før eller efter træning og til den lille sult.

De er sukkerfri, glutenfri, mælkefri og veganske.

Chagasvamp

Chagasvamp

Chaga

Opskriften indeholder chagapulver. Chaga er en svamp, der gror på birketræer, og som især er populær i Rusland. Den er træagtig i konsistens, og ligner til forveksling forkullet træ.

Chaga har vist sig at have nogle ret imponerende sundhedsmæssige fordele.

Her Er bare 3 af dem:

  1. Immunbooster. Chaga er den fødevare, der har en af de højeste ORAC-værdier (Oxygen Radical Absorbance Capacity), som er et mål for, hvor stor en koncentration af antioxidanter en bestemt fødevare indeholder. Jo højere ORAC-værdi, des bedre er fødevarens evne til at beskytte kroppen mod sygdomsfremkaldende frie radikaler.

  2. Anti-inflammatorisk. Stoffet ergosterol og andre stoffer i chaga har vist sig at give kraftig anti-inflammatorisk aktivitet. Kroniske inflammationer i kroppen er det, der kan få immunsystemet overreagere, og som ofte baggrunden for en stor del af de sygdomme, vi kan blive ramt af livet igennem, for eksempel hjerte- og kredsløbssygdomme, diabetes, kræft, betændelse i leddene, forskellige gigtformer, demens og overvægt.

  3. Større udholdenhed. Forsøg med mus har vist at chaga kan øge udholdenheden ved fysisk udfoldelse. Når forsøgsmusene fik chaga kunne de svømme længere, blandt andet fordi indholdet af glykogen (brændstof) steg i både muskler og lever, mens mælkesyreniveauerne i blodet faldt – en cocktail, der leverer mindre træthed og bedre udholdenhed.

Opskriften indeholder links til ingredienser og udstyr, som jeg selv bruger og kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

Opskrift

Bunden

Ingredienser:

Sådan gør man:

  1. Tilsæt alt undtagen dadler i en foodprocessor eller brug en håndblender eller minihakker.

  2. Blend indtil konsistensen er små krummer.

  3. Tilsæt dadler (sørg for at fjerne kernerne inden) og blend indtil blandingen begynder at klumpe sammen (hvis dette ikke sker, tilføj flere dadler).

  4. Tryk massen ned i en lille form (jeg bruger justerbar form).


Cremet pebermynte fyld

Ingredienser:

Sådan gør man:

  1. Smelt kokosolie, fjern fra varmen og tilsæt kokoscremen.

  2. Kom alle ingredienserne i en skål og miks med håndblenderen indtil blandingen er meget glat.

  3. Hvis du bruger matcha-te/spirulina, så tag lidt af blandingen fra, og bland det grønne pulver i det.

  4. Hæld den hvide del af blandingen over den brune del, fordel jævnt og lad det sætte sig i fryseren i et kvarters tid.

  5. Fordel herefter den grønne blanding over, og afkøl i fryseren, mens du laver chokoladeovertrækket.


Chokoladeovertræk

Ingredienser:

Sådan gør man:

  1. Hak chokoladen i meget små stykker.

  2. Smelt 3/4 af chokoladen over et vandbad.

  3. Varm chokoladen op til 40-45 grader under omrøring (ca. 10 min.) Termometer

  4. Fjern skålen fra vandbadet og tilsæt den sidste ¼ af chokoladen lidt ad gangen.

  5. Rør, indtil al chokoladen er smeltet og indtil temperaturen er nede på 29 grader.

  6. Sæt skålen tilbage i vandbadet og varm chokoladen op til 31 grader.

  7. Tilsæt vaniljen.

  8. Smør chokoladen over nøddeblandingen.

  9. Skær ud i 2 cm tykke barer.

Forrige
Forrige

Hjemmelavet cashewmælk

Næste
Næste

Den hurtigste og nemmeste måde at temperere mørk chokolade på