Hjemmelavet cashewmælk
Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik
Cashewnødden stammer fra akajutræet og har form som en nyre eller et C. Den stammer fra det tropiske Amerika, og bliver især dyrket i Brasilien, Indien og Nigeria. Cashewnødden er et frø, og hører til serien af stenfrugter.
Prøv at blende den med vand. Det giver en mælkeagtig konsistens og en fyldig smag. Den kan drikkes lige fra flasken eller i smoothies og kolde og varme drikke.
Cashewnødder er mere end bare lækker smag, de er også en vældig rig kilde til magnesium, K-vitamin, zink og sunde fedtsyrer.
Udstyr:
Tragt
Glasbeholder med patentlukning. Jeg bruger disse italienske Bormioli flasker, som jeg har købt på Amazon - 6 stk. for ca. 285 kr. inkl. fragt.
Ingredienser:
Giver ca. 1 liter.
7 dl vand
2,3 dl. rå cashewnødder, udblødt i min. 4 timer.
1 tsk. agavesirup el. rå honning (valgfrit)
1/2 tsk. vaniljepulver (valgfrit)
Sådan gør du:
Put cashew i en blender og tilsæt vandet.
Blend på højeste niveau i 60. sek.
Hæld blandingen i beholder med patentlåg.
Kan holde sig i køleskabet i tre til 4 dage.