Shroom kakaoshake

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik

Her har du opskriften på en varm kakao, som vor mor troede hun lavede den. En fyldig, sød og smagfuld drik fuld af immunstyrkende svampegodter.

Du kan læse meget mere om medicinske svampe her.

Opskrift

De svampedoser jeg putter i mine opskrifter ligger langt under de doser, som jeg kan se, at andre bruger i deres opskrifter. Hvor andre bruger 1 spsk., bruger jeg 1 tsk. pulver. Men jeg synes det virker alligevel, og hellere for lidt end for meget, tænker jeg. Man kan jo altid tilføje ekstra, hvis man trænger.

De fleste svampe og urter kan lide at samarbejde med andre sorter, og giver på den måde synergieffekt. Så jeg har lavet en blanding klar til brug af de fire svampe, som jeg har beskrevet i min blog.  Jeg bruger ca. 1 tsk. om dagen af den i perioder.

*Min svampeblanding:

  • 2 dele chagapulver

  • 1 del shiitakepulver

  • 1,5 del maitakepulver

  • 1 del reishipulver

Hvor kan man købe medicinske svampe

Bortset fra Shiitake er svampene ikke nemme at finde i Danmark

Jeg foretrækker pulverform, da de på den måde er nemme både at opbevare dem på, de holder sig længere og er på den måde lette at flette ind i den daglige kost, og det er også i den form, at man får mest muligt af deres gavnlige stoffer.

Jeg køber mine pulvere på tysk Amazon - det er virkelig god kvalitet og hurtig levering: Chaga, ReishiMaitakeShiitake). Man kan også finde mange pulvere på Rawfoodshop.dk

Shroom kakaoshake

Matchaskål venligst udlånt af Den franske tehandel

Matchaskål venligst udlånt af Den franske tehandel

  1. Smelt kokosolie og kakaossmør over varmen

  2. Tilsæt svampeblandingen og rør rundt i ca. 1 minut.

  3. Fjern fra varmen og tilsæt resten af ingredienserne

  4. Blend med håndblender

  5. Nyd!