Banan-chokolade-muffins a la orange
Forberedelsestid: 10 minutter
Bagetid: 35-45 minutter
Total: 45-55 minutter
Antal: 6 muffins
Udstyr
Muffinforme
Ingredienser
3 (325g) modne bananer
1 dl (120g) kold væske (frisk presset saft fra en appelsin plus plantebaseret mælk. Jeg bruger mandelmælk) *
Revet appelsinskal fra 1 appelsin (økologisk og vasket)
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 dl (70 g) tapiokastivelse **
5,25 dl (250 g) mandelmel
0,75 dl (65g) hakket chokolade eller chokoladedråber
Sådan gør man
Forvarm ovnen til 175 ° C
Blend bananerne i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen chokoladen og blend indtil alt er mikset sammen. Dejen skal være meget tykt og svær at blande, hvis det virker for flydende, så tilsæt en ekstra halv dl mandelmel.
Rør / bland chokoladen i.
Smør en muffinform. Hvis man bruger silikoneform behøver man ikke smøre først.
Fordel dejen i 6 forme - helt op til toppen, hvis man vil have kuplede muffins.
Bag i 35-45 minutter ved 175 ° C eller indtil de er gyldenbrune og giver efter, når man trykker dem let på midten.
Afkøl før man tager dem ud af formen.
Nyd!
Opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til en uge.
Opskrift noter
* Man kan også bruge meget stærk brygget kaffe for mokkasmag i stedet for appelsin. Eller 1/2 kop plantemælk + 1 tsk. instant espresso pulver.
** Du kan også bruge med arrowroot (pilerod) eller majsstivelse.