Hjemmelavet mandelmælk
Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik
Nødde- og frømælk er i århundreder blevet indtaget af europæere, asiater og af de amerikanske indianere, og drikkes stadig over hele verden som en let fordøjelig mælk.
Mælk lavet af mandler er en god kilde til calcium, magnesium og E-vitamin
Mandelmælk har mælkeagtig konsistens og en fyldig smag. Den kan drikkes frisk fra fad eller bruges i smoothies og kolde og varme drikke. Mandelmælk er også et virkelig lækkert alternativ til kokosmælk i Golden Milk og i Golden Milk Shroom.
Denne opskrift er piftet op med friske dadler og vanilje, og det giver altså et vidunderligt spark til smagen. Man kan selvfølgelig fint undvære disse to smagsforstærkere, men hvis man vil løfte mælken op i smagsklasse guddommelig, så prøv lige og tilføje dem.
Giver ca. 1/2 liter.
Udstyr:
Gelestativ m. pose, nøddemælkspose eller et andet tyndt klæde til at si mælken gennem.
Skål
Glasbeholder med patentlukning. Jeg bruger disse italienske Bormioli flasker, som jeg har købt på Amazon - 6 stk. for ca. 285 kr. inkl. fragt.
Ingredienser:
8 dl filtreret vand
2,5 dl rå mandler - udblødt natten over
1 kvsp. salt
1 tsk. vaniljepulver eller vaniljefrø fra en vaniljestang (valgfrit)
6 dadler, udstenede og udblødte natten over (valgfrit)
Sådan gør du:
Si vandet fra de udblødte mandler og skyl dem let.
Put alle ingredienser i blenderen
Blend på højeste hastighed i et par minutter.
Når mandelblandingen er helt opløst, hældes den gennem en gelepose eller et andet tyndt klæde, over en stor krukke.
Lad mælken dryppe helt af.
Vrid til sidst geleposen godt.
Nyd den som den er eller brug den i smoothies eller varme drikke.
Opbevar mandelmælken i en glasbeholder med patentlukning.
Mandelmælken kan holde sigkøleskabet i op til 5 dage.
Omrystes før hver brug.
Himmelsk Bananmælk
Når nu man har frisklavet mandelmælk i køleskabet, så prøv lige og konverter den til bananmælk også. Det er altså en himmerigsmundfuld, der er ganske afhængighedsskabende, men som også er en fremragende post træningsshake.
2 1/4 dl Mandelmælk
2-2 1/4 Frosne bananer
2 tsk. Ahornsirup
1 knsp. muskatnød (valgfrit)
Kom mandelmælken i blenderen.
Start blenderen på lav hastighed.
Tilsæt de frosne bananer i mindre stykker og lidt af gangen.
Skru op på høj hastighed.
Blend indtil konsistensen har fået den ønskede tykkelse.
Tilsæt ahornsirup og muskatnød.
Blend kort.