Super lækre keto bagels
Opskrift på hjemmelavede keto-bagels
Disse keto bagels er luftige og så smagfulde at man kan spise dem uden noget.
Hemmeligheden er de piskede æggehvider, den høje dosis bagepulver og loppefrøskallerne, der tilsammen gør dejen luftig og sej som ellers kun gluten kan gøre det.
Osten er med til at gøre dem møre og seje og giver en skøn smag.
Ingredienser:
3,5 dl mandelmel
1 spsk. glutenfri bagepulver (opdelt)
1 spsk. loppefrøskaller (valgfrit)
1/2 dl vand (valgfrit)
6 dl fast ost (revet) - Jeg bruger gedeost.
1/2 dl smøreost - Jeg bruger gedeost.
2 æg
Sesamfrø (som pynt - valgfrit)
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 205 grader
Opløs loppefrøskallerne i vandet. Sæt side mens det "gelerer".
Del æggene i hvider og blommer.
Tilsæt 1/2 tsk. bagepulver til æggehviderne og pisk dem stive.
Bland mandelmelet med resten af bagepulveret.
Bland den revne ost og smøreosten i en skål, der kan tåle høj varme.
Smelt ostene over et vandbad og rør indtil alt er smeltet og let at omrøre.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål undtagen æggehviderne.
Brug en håndmixer med dejkroge eller en food processor til at røre sammen.
Rør dejen til den er helt ensartet.
Tilsæt æggehviderne.
Vend forsigtigt hvide ind i dejen indtil de er helt integrerede.
Hæld dejen i en bagelform
Bag straks i 15-20 minutter - indtil bagels er faste og gyldne.
Nyd!