Det bedste ketobrød
Opskrift på hjemmelavet keto-brød
Dette ketobrød smager virkelig godt, har en god konsistens og mætter vildt meget. Prøv det også ristet og med en skive ost på.
Hemmeligheden er de piskede æggehvider og den høje dosis bagepulver, der tilsammen gør dejen luftig som ellers kun gluten kan gøre det.
Prøv også varianterne med ost og hørfrø nederst i artiklen.
Udstyr:
Ingredienser:
3,5 dl mandelmel
3,5 tsk. glutenfri bagepulver (opdelt)
6 store æg (æg på stuetemperatur giver bedste resultat)
4 spsk. smeltet smør.
1/4 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190 grader
Del æggene i hvider og blommer.
Tilsæt 0,5 tsk. bagepulver til æggehviderne og pisk dem stive.
Bland mandelmelet med resten af bagepulveret og alle de øvrige ingredienserne sammen i en skål undtagen æggehviderne.
Brug en håndmixer med dejkroge eller en food processor til at røre sammen.
Rør dejen til den er helt ensartet.
Tilsæt æggehviderne.
Vend forsigtigt hviderne ind i dejen indtil de er helt integrerede.
Hæld dejen i en bagelform
Bag straks i 30 minutter - indtil brødet er gyldent.
Nyd!
Prøv også:
Har er også begyndt at tilføje lidt andre godter i opskriften.
Jeg kommer loppefrøskaller i, for det løfter en glutenfri dej, og så kommer også tit jeg lidt revet ost i (jeg bruger ged), for det tilfører en sej krumme a la pizzadej.
Ingredienser: 1 spsk. loppefrøskaller opløst i 0,5 dl vand, 6 æg delt i hvider og blommer, 3 dl mandelmel, 3,5 tsk. bagepulver, 3 spsk. smør, 1,5 dl revet ost, en knsp. salt.