Cremet chia-grød opskrift
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Denne chiagrød har en ultra-cremet konsistens, er fremragende til morgenmad og er meget hurtig at lave.
Du skal bare blende chiafrø med plantemælk og det sødemiddel du foretrækker, og et par timer senere har du den mest lækre chiagrød.
Kokosmælk, mandelmælk eller cashewmælk giver en velsmagende mejerifri og vegansk udgave. Herefter kan du fylde ovenpå med dine yndlingsbær, frugt eller en smoothie!
De sunde chiafrø
Chia-frø er ret fantastiske. Disse små prikker er pakket med næring som er godt din krop og hjerne.
De er fyldt med antioxidanter, fibre, calcium, mangan og sunde fedtstoffer som Omega 3. Dette betyder, at de er styrker hjernens sundhed (information flyder bedre og de understøtter neurotransmittere), de er fremragende for fordøjelsen (- holder tingene i bevægelse), de er gode for hjertet, de hjælper med at balancere blodsukkeret, og de er også gode for knoglerne.
Opskrift
Til 2 stk.
Udstyr
Ingredienser
2 1/2 dl (240 g) fuldfed kokosmælk (jeg bruger Ânglamark fra Coop)
2 1/4 dl (220 g) mandelmælk eller cashewmælk
2 spsk. ahornsirup
1 knivspids salt
1 dl chiafrø
Valgfrit: 1 tsk vaniljepulver
Valgfrit: 1-2 scoop proteinpulver eller kollagenpulver
Sådan gør du
Kom kokosmælk, mandelmælk, ahornsirup, salt, chiafrø og de valgfri ting i en blender.
Blend et halvt minuts tid.
Kom grøden i krukke med kåg
Afkøl natten over i køleskab (eller minimum 4 timer).
Server med bær, smoothie eller hvad du foretrækker.
Nyd!