Mangokage med pekan-daddel-bund (no-bake)
No-Bake Mango, citrus-sød vegan cheesecake. Lavet med frisk mango, cashewnødder, citron og en nem bund af pekannødder og dadler. Cremet, drømmende og faktisk ret sund… for en kage.
Opskriften indeholder links til ingredienser og udstyr, som jeg selv bruger og kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.
Opskrift
Jeg elsker når det er mangosæson. Jeg elsker mangoens søde smag og dens saftige, faste konsistens. Men mangoen kan meget mere end at kæle for smagsløgene, den er også supersund for krop, øjne og hud, da den er rig på vitaminerne A (betakaroten), B9, C og E plus det hudbeskyttende karotenoid lycopen.
Så kast dig glad over denne bløde og lækre kornfri, mælkefri og veganske dessert.
Bunden
Ingredienser:
2 1/2 dl pekannødder (udblødt i mindst 4 timer)
1 1/2 dl bløde dadler (udstenede). Hvis dadlerne ikke er bløde, kan man lægge dem i blød i vand en times tid inden (eller natten over).
1/2 dl rå kakao
1 spsk kokosmel (økologisk)
1/4 tsk salt
Sådan gør man:
Dræn nødderne og skyl dem.
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker, og blend til der danner sig en klæbrig dej.
Tryk massen ned i en 18 cm kageform. Fór evt. med kagefolie inden.
Sæt til side.
Cremet mangofyld
Ingredienser:
5 dl cashewnødder (udblødt i mindst 2-4 timer)
2 1/2 dl mangokød
3/4 dl ahornsirup
3/4 dl mandelmælk (usødet)
3/4 dl kokosolie (smeltet)
2 spsk finrevet citronskal
1/2 dl citronsaft
Sådan gør man:
Si vandet fra cashewnødderne, og skyl dem.
Kom alle ingredienserne i en blender og blend på høj hastighed indtil blandingen er meget glat. Tilsæt evt. en anelse mere mandelmælk, hvis blandingen ikke kører ordentligt.
Fordel fyldet over pekan-daddel-bunden
Stil i fryseren i mindst 4 timer.
pynt
Ingredienser:
1 mango
Kokosyoghurt (Helsam har en skøn en, og Alpro laver en kokossoyaudgave) jeg laver min egen.
Cocoa nibs (valgfrit)
Sådan gør man:
Flyt fra fryser til køleskab natten før og lad kagen tø langsomt op.
Skær mangoen i tern.
Blend 3/4 af mangotern og smør kagen med mosen,
kom kokosyoghurt ovenpå, kom de resterende mangotern ovenpå og top evt. med cacao nibs.
Server og nyd.