Balancerende dinner-te

In English🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links.

droop.jpeg

Denne blanding er en af mine yndlings. Jeg fik opskriften for mange år siden af en af mine gamle venner. Han kaldte den for "Young Revival" (... som jeg så opkaldte en af mine cremer efter).

Det er en fremragende te til mad, både fordi den har en subtil sød, blød smag, der ikke overdøver smagen fra maden, men også fordi den hjælper med at stabilisere blodsukkeret og bedre fordøjelsen. Og da jeg researchede til dette indlæg, fandt jeg også ud af, at blandingen har imponerende sundheds- og skønhedsegenskaber. Den gør underværker for huden, fedtfordelingen, hormonerne, immunsystem, inflammationsniveau, galde-flow, stressniveau og meget mere. Læs mere om alle ingredienserne længere nede.

Opskrift:

Brug ca. 1/2 spsk. til en kop te. Hold lidt igen med bukkehornsfrøene og lakridroden, for det er virksomme urter - lidt er godt.

Om ingredienserne

Lakridsrod

Dette naturlige sødemiddel er kendt for sine antibakterielle, antiinflammatoriske og immunstyrkende egenskaber. Ayurvediske behandlere bruger det som en naturlig smørelse eller et lindrende middel til tarmsystemet og luftvejene.

Tre grunde til at jeg kommer lidt lakridsrod i min te

  1. Det renser mit åndedrætssystem fordi det hjælper kroppen med at producere frisk slim. Sundt, friskt slim er det, der holder luftvejene godt kørende og hjælper med at fjerne uønskede mikroorganismer i lungerne.

  2. Det hjælper med at mindske stress. Lakridsrod kan stimulere binyrerne, som fremmer et sundt niveau af kortisol i kroppen.

  3. Det hjælper med at berolige tarmsystemet. Lakridsrod kan støtte heling af tarmforingen og genoprette balancen efter en omgang madforgiftning, mavesår eller halsbrand.

Bemærk: I sin rå, naturlige udgave er lakridsrod rimelig uskadelig, men indtagelse af store mængder lakridsekstrakt kan få kaliumniveauet til at falde og øge blodtrykket. For at være på den sikre side skal man begrænse sit indtag af lakridsrods-te til højst 2,3 dl om dagen.

Bukkehornsfrø

Dette undseelige lille krydderi er et fedtforbrændende, galdeforstærkende og antiinflammatorisk kraftcenter, som historisk set har været brugt til at: stimulere brystmælk, styrke lever- og galdeblære-sundhed, balancere blodsukker, vægtregulere, booste fordøjelsessystemet og influere på kroppens forplantnings-sundhed.

Tre grunde til at jeg kommer lidt bukkehornsfrø i min te

  1. De styrker produktionen af galde. Undersøgelser har vist, at bukkehornsfrø kan øge strømmen af galde med op til 30%. Og galde er gavnligt fordi det sluger giftigt kolesterol og andre dårlige fedtstoffer og toksiner, der cirkulerer i blodet. Galle nedbryder desuden de gode fedtstoffer, og gør dem lettere at transportere fra tarmen over i blodbanen, så hjerte, hjerne og hud kan blive næret af dem. Det er også galde, der sørger for at kroppen kan optage de fedtopløselige vitaminer som A, D, E og K. Galde øger produktionen af mavesyre, som er godt, for det skal kroppen bruge til at fordøje hårde ting som gluten og mælkeprodukter. En godt galdeflow hjælper med at styrke muskler, libido, fedtforbrændingen på maven og opretholdelse af en mere mager kropsbygning – et mere skåret udtryk som man vil sige i træningscenteret.

  2. Bukkehornsfrø kan hjælpe med at mindste inflammation både indvortes og udenpå – hvilket altid er gavnligt for huden. Og denne egenskab bidrager også til at lindre mavesår, bylder, bronkitis, infektion i vævene under hudens overflade, tuberkulose, kronisk hoste, nyresygdomme, smerter og hævelse i muskler og lymfeknuder, gigt, sår, bensår, skæl, eksem og meget mere.

  3. Bukkehornsfrø krydrer mad og te.

Hvid te

Når man høster hvid te, plukker man de øverste, fine bladknopper så tidligt, at de endnu ikke har nået at folde sig ud, og stadig er dækket af fine, hvide hår. Hvid te er den mindst forarbejdede te af de tre typer (sort, grøn og hvid), og bevarer derfor rigtig mange antioxidanter.

Tre grunde til, at jeg foretrækker hvid te i min te-blanding

  1. Antioxidanterne, polyfenoler, er selvfølgelig nummer et, da de beskytter mine celler mod skader fra de frie radikaler, og de hjælper med at holde min hud sund, mit hjerte glad, mine knogler robuste, mit immunsystem stærkt, og så kan disse polyfenoler hjælpe med at mindske min risiko for insulinresistens.

  2. Hvid te indeholder en betydelig mængde EGCG (epigallokatekin-3-gallat), som er polyfenol-type, der ikke kun har med fedtforbrænding at gøre, men også et sundt nervesystem. EGCG kan undertrykke frie radikaler og dermed reducere inflammation og derfor forbundet med en lavere risiko for at udvikle Parkinsons og Alzheimers sygdom.

  3. Hvid te smager vidunderligt.

Anisfrø

Anis er en plante, der er i slægt med gulerødder, selleri og persille. Anisfrø har en udtalt, lakridsagtig smag og er kendt for sine sundhedsstyrkende egenskaber, da den er rig på antioxidanter, har antiinflammatoriske egenskaber og kan fungere som et naturligt middel mod en lang række lidelser, herunder symptomer på mild depression.

Tre grunde til at jeg kommer lidt anisfrø i min te

1. Dets anti-svamp og antibakterielle egenskaber. En undersøgelse har vist, at anisfrø er effektive mod bestemte svampestammer, herunder gærsvampe og dermatofytter, en type svamp, der kan forårsage hudsygdomme. Den aktive ingrediens i anis hedder anethol, den kan også hjælpe med at blokere væksten af den bakteriestamme, der forårsager kolera, en infektion, der er kendetegnet ved svær diarré og dehydrering.

2. Det er et planteøstrogen. Når du inkluderer fødevarer med naturlige østrogener i din diæt, hjælper de med at tage de aggressive fremmedøstrogener (hormonforstyrrende stoffer) ud af spil i kroppen, fordi planteøstrogener binder sig til dine østrogenreceptorer. Når planteøstrogener binder sig til østrogenreceptorer, optager de østrogenparkeringspladsen, og holder på den måde skadelig eller for megen østrogen fra at kunne udøve virkning.

3. Det tager gassen af ballonen, så at sige ... Anis er siden oldtiden flittigt blevet brugt til at bedre fordøjelsen efter middagen og til at mindske luft i maven.

Fenikkelfrø

Dette sødlige frø varmer og balancerer. Fennikelfrø indeholder nogle af de samme kraftige plantenæringsstoffer og antioxidanter som anisfrø. Anethole er også vel repræsenteret i fennikel frø, hvilket gør det mindst ligeså næringsrigt og virkningsfuldt.

Både anis- og fennikelfrø kan være nyttige midler til især kvindekroppen (omend den videnskabelige dokumentation er mangelfuld her), da de muligvis kan bedre menstruationsproblemer, øge bryststørrelse, øge fertilitetsevnen, lette morgenkvalme, stimulere brystmælken og afhjælpe babykolik.

Tre grunde til at jeg kommer lidt fennikelfrø i min te

  1. Det har slimløsende egenskaber, der hjælper med at holde hele mit åndedrætssystem rent og sundt. Prøv det evt. selv af hvis du lider af bronkitis, hoster eller har snot i hulerne.

  2. Fennikelaromaen letter fordøjelsen, og ligesom fenniklens opadstigende blomsterhoved spreder den sig, og bevæger sig udad, og forhindrer tilstopning og stilstand i tarme og bryst.

  3. Bekæmper dårlig ånde. Frøene øger produktionen af spyt, og på den måde skylles bakterierne vaskes ud.


relaterede artikler:

Forrige
Forrige

Vegansk Panna cotta med hvid chokolade & kokos

Næste
Næste

Mangokage med pekan-daddel-bund (no-bake)