Kornfrit, vegansk blomkålsbrød
Dette indlæg indeholder affiliate links
Avocado med et twist af citronsaft serveret på en seng af blomkål er en dejlig combo.
Det er også en super sund sandwich, især hvis du har problemer med fordøjelsessystemet eller følger en “clean-eating-”, keto eller en anden Low Carb-diæt.
Det er et fladbrød med kun tre ingredienser. Hovedingrediensen er blomkål, som er en af de potente korsblomstrede grøntsager, der har kræftbeskyttende virkninger (1), og som kan hjælpe kroppen af med overskud af østrogen (2) og medvirke til en sundere hormonbalance.
Jeg fandt denne blomkålsbrødopskrift på The Clean Program.
Jeg vil dog sige, at brødet i sig selv er lidt kedeligt - smagsmæssigt, så tænker, at jeg næste gang måske laver det med noget bouillon eller bone broth i stedet for almindeligt vand.
Opskrift
Til 2 personer
Udstyr
Gelestativ m. pose, nøddemælkspose eller et andet tyndt klæde til at si blomkålsvandet gennem.
Stor skål
Ingredienser
Til brødet:
1 liter (450g) frosne færdige blomkålris eller blomkålsbuketter
3 spiseskefulde stødte chiafrø (opdelt) (knus dem i en minihakker)
3 spsk vand
1,25 dl (50g) mandelmel
1 knivspids himalaya-salt
Til fyldet:
1 avocado
1 spsk friskpresset citronsaft
Stor håndfuld rucola (skyllet)
1/8 løg, tyndt skåret
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 ° C
Læg bagepapir på en bageplade.
Sådan laver du blomkålsris fra bunden: Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor og blend indtil de har en rislignende struktur.
Hæld blomkålsrisene i en stor gryde, dæk med vand og kog op.
Læg låg på, dæmp varmen og lad simre i ca. 5 minutter.
Mens blomkålen koger: Lav et chia- "æg" ved at blande 2 spiseskefulde stødte chiafrø med 3 spiseskefulde vand.
Sæt til side, og lad blandingen tykne.
Hæld vandet fra blomkålen, og lad den køle af i et par minutter.
Kom blomkålen i en nøddemælkspose eller i et tyndt viskestykke.
Vrid blomkålen for at dræne al overskydende fugt ud. Brug lidt tid her, for det er et vigtigt punkt.
Miks blomkålris, chia- "æg", mandelmel, den ekstra spiseskefuld chiafrø og salt i en stor skål, indtil blandingen danner en velformet dej.
Placer dejen på bagepapiret, og brug hænderne eller ske til at flade den ud til en 1/2 cm tyk bund
Sæt i ovnen og bag i 30 minutter eller indtil den er gylden og sprød. Tilberedningstiden varierer afhængigt af fladbrødets tykkelse. Hold øje med det, så det ikke brænder på.
Køl af.
Avocadofyld
Mos avocadoen med citronsaft.
Skær blomkålbrødet i fire stykker.
Fordel generøst avocado på en skive og pynt med rucola og løg.
Nyd!