Hjemmelavet kokosmælk
Opskrift på billig og sund kokosmælk
Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik
Jeg er blevet helt crazy med den her hjemmelavede kokosmælk. Den er meget lækrere og lettere end dåsemælk, et lækker alternativ til komælk, sojamælk og rismælk, den er eminent til Gylden mælk og smoothies, og så tager det kun ti minutter at lave den.
Prøv et par dl af kokosmælken sammen med 1 frossen banan i skiver, en moden avocado, 1 tsk. honning og saften fra ½ citron. Umenum. Sundt, afgiftende og smager som slik.
Udstyr:
Gelestativ m. pose, nøddemælkspose eller et andet tyndt klæde til at si mælken gennem.
Skål
Glasbeholder med patentlukning. Jeg bruger disse italienske Bormioli flasker, som jeg har købt på Amazon - 6 stk. for ca. 285 kr. inkl. fragt.
Ingredienser:
9,5 dl vand
5 dl. usødet groft kokosmel
Opvarm vandet til ca. 80 grader
Put kokosflagerne i en blender og tilsæt vandet (hvis der ikke er plads til alt vandet kan der blendes over flere gange).
Blend på højeste niveau i flere minutter.
Si gennem en sigte kokosmælken over i en kande eller en skål.
hvis du er nødt til at blende vandet af flere gange skal den frasigtede kokos med tilbage i blenderen.
Put resten af kokosflagerne i et rent viskestykke og vrid resten af mælken ud.
Kan holde sig i køleskabet i to til tre dage.