Ristet Kokos Hasselnød Hampefrø Mælk
Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik
Helt vidunderlig fusionsnøddemælk. Himmelsk smag altså.
Når man lige rister kokos og hasselnødder, så giver det lige lidt ekstra lækkerhed. Den mælk er sød, blød og milkshake-agtig.
Flere og flere vælger plantemælk henne i supermarkedet. Mandelmælk og kokosmælk er nogle af de mest populære alternativer ernæringsmæssigt til konventionel komælk.
Men der er nu ikke noget, der slår den hjemmelavede, hvis du spørger mig - og det er super nemt at lave.
Nødde- og frømælk er meget rige på essentielle fedtsyrer og calcium. Når man tilsætter hasselnødder og hampefrø i sin hjemmelavede nøddemælk får man desuden en mere cremet konsustens, nøddeagtig smag og ekstra af de gode næringsstoffer.
Nyd alene eller som ingrediens i andre ting. Den er også fremragende i chai, om morgenen på havregryn eller i smoothies.
Nødde- og frømælk er i århundreder blevet indtaget af europæere, asiater og af de amerikanske indianere, og drikkes stadig over hele verden som en let fordøjelig mælk.
Denne opskrift er piftet op med friske dadler, kanel og vanilje, og det giver altså et skønt spark til smagen. Man kan selvfølgelig fint undvære disse tre smagsforstærkere, men hvis man vil løfte mælken op i smagsklasse guddommelig, så prøv lige og tilføje dem.
Opskrift
Giver ca. 1/2 liter.
Udstyr:
Gelestativ m. pose, nøddemælkspose eller et andet tyndt klæde til at si mælken gennem.
Skål
Glasbeholder med patentlukning. Jeg bruger disse italienske Bormioli flasker, som jeg har købt på Amazon - 6 stk. for ca. 285 kr. inkl. fragt.
Ingredienser:
1,5 dl kokosflager eller kokosmel
1,5 dl hasselnødder
0,5 dl hampefrø
2 dadler (udstenede)
1/2 tsk. vanilje eller vanljepulver
1/4 tsk. kanel
Ca. 1 liter vand (jeg bruger filtreret vand)
Sådan gør du:
Grill eller rist let kokos og hasselnødder i ovn eller på pande, indtil de er gyldenbrune og duftende. Bemærk, at det sker ret hurtigt, så hold øje.
Kom alle ingredienserne i blenderen.
Blend på højeste hastighed indtil mælken er helt jævn.
Si vandet fra de udblødte mandler og skyl dem let.
Put alle ingredienser i blenderen
Blend på højeste hastighed i et par minutter.
Si blandingen gennem en gelepose, nøddemælkspose eller et andet tyndt klæde, over en krukke.
Lad mælken dryppe helt af. Vrid til sidst stoffet godt.
Nyd mælken som den er eller brug den i smoothies eller varme drikke.
Opbevar mælken i en glasbeholder med patentlukning.
Mælken kan holde sig i køleskabet i op til 5 dage.
Omrystes før hver brug.