Vegansk Panna cotta med hvid chokolade & kokos
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Hvis du er vild med Bounty barer, dvs. elsker kokosnøddens smag og konsistens blandet med chokolade, så er denne simple dessert lige dig.
Den tager 10 minutter at smække sammen, og skal så lige sætte sig i køleskabet i en tre timers tid og vupti, så er der en konditoragtig panna cotta klar til bordet.
Jeg har serveret den gentagende gange for gæster, og den tager kegler hver gang - vi snakker store, glade øjne og et tomt fad.
Opskrift
Ingredienser
Bunden:
3 dl groft kokosmel
4 dl mandelmel
1/2 dl jomfru kokosolie (let smeltet)
3/4 dl ris malt sirup eller ahornsirup
lidt salt
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller i en kraftig blender.
Blend indtil blandingen er dejagtig og fast.
Tryk dejen godt ned i en 16 eller 18 cm rund form. Sørg for at dejen er skubbet godt ud i siderne, for at undgå at fyldet siver ud.
Sæt i køleskab.
Fyldet:
4 1/2 dl fuldfed kokosmælk (jeg foretrækker Ânglamark fra Coop)
150g hvid chokolade, brækket i mindre stykker.
1 tsk ren vaniljeekstrakt eller vaniljepulver.
Passionsfrugt til pynt.
Sådan gør du:
Kom kokosmelk, hvid chokolade og vanille til en gryde.
Vam langsomt op under omrøring.
Når det simmrer let, dryses agar-agaren i.
Lad simre i 2 minutter
Hvis der er klumper i, kan du bruge en stavblender til at udjævne blandingen.
Hæld fyldet over bunden, og sæt derefter panna cottaen i køleskabet i 3+ timer.
Dæk panna cottaen generøst med passionfrugtkød inden servering.