Verdens bedste cashew-chokolade-is (ifølge pålidelig kilde)

English🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links.

“Har du nogen hjerteis?” Spørger min sønnesøn på tre år, som noget af det første, hver gang han besøger mig.

Min egen søn sagde til mig forleden, mens han hev fire styk ud af min fryser, og med ejermine lagde dem ned i en pose, inden han skulle gå. “De is er de bedste, jeg nogensinde har smagt - og det gælder også købeis.”

For at kunne følge med efterspørgslen, producerer jeg en batch af denne is mindst hver anden uge. Jeg laver tolv store (hjerteformede, 45 ml)
og 10 af de små - 24 ml. Og de ryger glad ned i maverne både sommer og vinter.

De er seriøst gode. De har sød, sprød overtræk. Og hvis man lige lader dem ligge i fem minutter, efter at man har taget dem ud af fryseren, så får de en blød og helt fantastisk konsistens indeni.

Isene er mælkefri, veganske og glutenfri.

Tip:

  • Da isene smelter ret hurtigt, skal man være lidt vaks, mens man laver dem, men det betyder også, at man næsten kan servere dem direkte fra fryseren.

  • Denne opskrift er til en stor portion, men det er fordi jeg synes, at det er nemmere at arbejde med i blenderen end små portioner (og man skal nok få dem spist - tro mig)

Bemærk:

  • Jeg bruger amerikanske cups som måleenhed, når jeg selv laver isene. I opskriften har jeg omregnet til deciliter.

Opskrift

Arbejdstid: 1 time plus udblødningstid og frysetid.

Samlet tid: Et døgn

Giver: 12 store (45 ml) + 10 minier (24 ml)

Udstyr

Ingredienser

Isen

Daddel-cashew krymmel (valgfrit)

Overtræk

Sådan gør du

Isen

  1. Kom alle ingredienserne til isen i blenderen og blend indtil blandingen er helt glat (hvis du bruger vaniljestang, flæk den på langs og skrab kornene ud - brug kun kornene).

  2. Sæt pinde i isformene.

  3. Hæld isen i sprøjtepose og fordel i isformene så hver enkelt form er fyldt ca. 90% op.

Daddel-cashew-krymmel

  1. Hak dadlerne først i en minihakker i et lille minutstid.

  2. Tilsæt cashewnødderne og hak sammen med dadlerne i ca. 10 sek. De skal ikke være alt for “raspede”.

  3. Fordel krymmel på isene. Tryk det let ned med bagsiden af en ske.

  4. Frys natten over.

Overtræk

  1. Hak chokoladen groft.

  2. Smelt 3/4 af chokoladen over et vandbad, tag den herefter op af vandet og tilsæt den sidste 1/4 af chokoladen, og lad den smelte med - det går hurtigst, hvis man rører med en ske.

  3. Smelt kokosolie og kom i den smeltede chokolade for at gøre den lidt tyndere.

  4. Tage isene ud fryseren og ud af formene.

  5. Dyb isene i den smeltede chokolade.

  6. Afkøl dem på bagepapir indtil chokoladen er tør.

  7. Opbevares i fryseren indtil de skal spises

  8. Velbekomme!

 

Andre har også læst:

Næste
Næste

Glutenfrit franskbrød med sprød krumme