Glutenfri citronkage med birkes
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Birkes mellem tænderne
Citronkage med birkes har altid været en af mine absolutte yndlingskager. Den citronsure sandkageagtige krumme blandet med det søde er himmelsk.
Min kornfri diæt satte ellers en midlertidig stopper for den slags kager, for bagværk uden mel har det med at blive tungt og klægt, og det er jo ingen fornøjelse. Men nu har jeg endelig fundet en opskrift med mandelmel, der faktisk er bedre end den klassiske konventionelle.
Denne udgave er vidunderligt saftig, sprængfyldt med frisk citron, har en lækker-lækker krumme indeni og kokossød glasur på ydersiden.
Hemmeligheden, der løfter denne glutenfri kage fra god til fremragende, er at man separerer æggehvider og blommer, at man pisker hviderne stive, og vender dem i dejen til sidst. Dette trin er dét, der giver kagen luft og volumen.
De luftige æggehvider sammen med den høje dosis bagepulver gør denne citronkage let og fugtig.
Opskrift
Ingredienser
Til kagen:
9,5 dl mandelmel
0,5 tsk salt
1 ,5 tsk bagepulver (opdelt)
3 æg (delt i blommer og hvider)
1,75 dl fuldfed kokosmælk
2,5 dl sirup
2 spsk revet citronskal
1 dl frisk citronsaft
2 spsk blå birkes
kokossmørglasur (opskrift nedenfor)
kokossmørglasur:
1 dl kokossmør
2 tsk sirup eller rå honning
0,5 tsk frisk citronsaft
0,5 tsk vanille
1 dl fuldfed kokosmælk
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175 ° C.
Smør en springform (jeg bruger 18cm).
Del æggeblommer og hvider.
Tilsæt 1/2 tsk. bagepulver til æggehviderne og pisk dem stive.
Bland mandelmel, salt og 1 tsk. bagepulver i en mellemstor skål.
Rør æggeblommer, kokosmælk, ahornsirup, citronskal og citronsaft til sammen i en stor skål.
Rør alle ingredienserne undtagen æggehvider og birkers godt sammen.
Vend så forsigtigt æggehvider og birkes i dejen - indtil de hviderne er helt integrerede.
Hæld dejen i springformen og bag i 40 til 50 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Hvis du stikker en strikkepind ind i midten af kagen, og du kan trække den ud uden, at der er dej på den, så er den færdig.
Lad kagen afkøle.
Vigtigt! Hæld først glasuren over kagen, når både glasur og kage er helt afkølede.
Nyd!
Sådan laver du glasuren:
Bland alle ingredienserne i en lille gryde over lav varme.
Rør indtil alt er blandet.
Hvis du vil have tyndere glasur, kan du tilsætte mere kokosmælk. Til en tykkere glasur, tilsæt mere kokossmør.
Lad glasuret afkøle helt før du hælder den over kagen.