Hjemmelavet Snickers-is, paleo & vegansk
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Denne vidunderlige opskrift på hjemmelavede Snickers-is kan du glæde dig til at sætte tænderne i, for nøj, hvor smager de godt, og så er de palæovenlige, veganske, mælke- og glutenfri.
Jeg kan love dig, at de smager bedre end en købe-snickers.
Man kan også kalde dem Cashew-karamel-isbarer.
Jeg har serveret dem som dessert til gæster nogle gange. Og hver gang lyser deres ansigter op, når de ser dem - og igen når de isen rammer tungen.
Tip:
Disse is smelter ret hurtigt, så man skal være lidt vaks, mens man laver dem, men det betyder også, at de faktisk serveres direkte fra fryseren.
Denne opskrift er en stor portion, men det er fordi jeg synes, at det er nemmere at arbejde med i blenderen end små portioner (og man skal nok få dem spist - tro mig)
Opskrift
Giver ca. 24 isbarer
Udstyr
Ingredienser
Isen
9,5 dl (500 g) rå cahewnødder udblødte 3+ timer
2,25 dl (240 g) fuldfed kokosmælk (jeg bruger Änglamark fra
Coop)
1,5 dl (210 g) ahornsirup
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljekstrakt eller vaniljepulver
Karamel
3,5 dl (300 g) udstenede dadler, udblødte 30 minutter
0,5 dl (50 g) kokosolie
0,5 dl (90 g) kokossmør (man kan også bare bruge 1 dl (140 g) kokosolie)
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljekstrakt eller vaniljepulver
Pynt
200 g mørk chocolade, smeltet
3 spsk kokosolie, smeltet
Smeltet hvid chokolade til dekoration (valgfrit)
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til isen i blenderen og blend indtil blandingen er helt glat.
Hæld i isforme eller fordel i et par brødforme beklædt med bagepapir.
Sæt i fryseren.
Blend karamel-ingredienserne.
Fordel oven på is-delen.
Top med hakkede cashewnødder. Tryk dem let ned i.
Frys natten over.
Smelt eller temperer chokoladen.
Smelt kokosolie og kom i den smeltede chokolade for at gøre den lidt tyndere.
Fjern isen fra fryseren.
Tag isen ud af formene. Hvis du bruger brødforme, så skær isen ud i lige store firkanter (ca. 12 pr. brødform).
Dyb isene i den smeltede chokolade.
Afkøl dem indtil chokoladen er tør.
Dekorér evt. med smeltet hvid chokolade.
Opbevares i fryseren indtil de skal spises
God fornøjelse!