Valle

English 🇬🇧 

Dette indlæg indeholder affiliate links

valle.JPG

hvordan man laver Valle & flødeost

Valle er det vand der løber fra, når man dræner yoghurt. 
Valle kan bruges til hjemmelavet kvass, salsa, surkål, fermenterede grøntsager og meget mere.

MERE: Probiotika: fordele, fermentering og kosttilskud

Udstyr & ingredienser

gelestativ.JPG

Fremgangsmåde

  1. Placer si eller gelepose over skålen

  2. Læg stoffet over og hæld yoghurten i.

  3. Hvis man ikke har en plastik-si eller gelestativ, kan man binde en snor eller elastik rundt om klædet med yoghurten i og hænge den over skålen.

  4. Lad yoghurten dræne natten over.

  5. Hæld væsken i skålen (vallen) over i en glasflaske eller -krukke med patentlukning.

  6. Kan holde sig i køleskabet i op til 6 måneder.

  7. Kom den drænede yoghurt i klædet i en lukket beholder. Dette er nu flødeost, som også bruges til fx tzatziki.

Fermenteringsopskrifter:

Forrige
Forrige

Hvordan man laver kefir - mælkekefir