Valle
Dette indlæg indeholder affiliate links
hvordan man laver Valle & flødeost
Valle er det vand der løber fra, når man dræner yoghurt.
Valle kan bruges til hjemmelavet kvass, salsa, surkål, fermenterede grøntsager og meget mere.
MERE: Probiotika: fordele, fermentering og kosttilskud
Udstyr & ingredienser
Gelestativ m. pose, nøddemælkspose, stofble eller et andet tyndt klæde.
Plastik-si (valgfri)
Mellemstor skål
1 liter fuldfed økologisk yoghurt naturel
Fremgangsmåde
Placer si eller gelepose over skålen
Læg stoffet over og hæld yoghurten i.
Hvis man ikke har en plastik-si eller gelestativ, kan man binde en snor eller elastik rundt om klædet med yoghurten i og hænge den over skålen.
Lad yoghurten dræne natten over.
Hæld væsken i skålen (vallen) over i en glasflaske eller -krukke med patentlukning.
Kan holde sig i køleskabet i op til 6 måneder.
Kom den drænede yoghurt i klædet i en lukket beholder. Dette er nu flødeost, som også bruges til fx tzatziki.